10 نکته طلایی در مورد خرما
خرما دارای قند زیادی است. در واقع حدود70 درصد آن را کربوهیدرات تشکیل میدهد، 25 درصد قند آن ساکاروز و 50 درصد آن گلوکز است.
10 Golden Note about dates
Dates contain a lot of sugar. In fact, about 70 percent carbohydrates constitute 25% of the sugars sucrose and 50% glucose.
Dates are rich in calcium, phosphorus, magnesium and vitamins that are essential for ensuring the health and very helpful. Because dates are high in iron, eating 15 grams a day to ensure we can meet the requirement of iron and iron-deficiency anemia, or complications of the device to be removed.
Dates can replace sugar, the sugar and jam. A wet dates, dry dates are 20 calories and 15 calories when eating is the body's energy supply. Especially considering having natural sugar palm Rabbi of high nutritional value and is a good alternative to sugar.
10 Golden Note about dates
• Try to drink tea instead of sugar and dates of use.
• cooking and confectionery, as well as dates instead of sugar you use.
• athletes due to high activity, the dates can be nourishing Sranhay use.
• Dates for reducing blood lipids effective.
• Dates consumption can reduce the risk of tooth decay. Palm extracts prevent microbial growth cause tooth decay, reduces the risk of this complication.
• Dates contain a lot of sugar. In fact, about 70 percent carbohydrates constitute 25% of the sugars sucrose and 50% glucose.
• To improve the performance of palm fiber in the digestive system, digestion and elimination of food is good.
• People who have diabetes should be less than the fruit.
• sleep and relax before you sleep with a number of dates and a glass of warm milk to drink.
To help prevent cancer of the digestive system, appetizer, improves digestive function, help maintain a healthy nervous system, effective in the prevention and treatment of diseases such as iron deficiency, anemia and blood lipids.
* To inform others please leave your Ashrak this post *
خرما سرشار از كلسيم، فسفر، منيزيم و ويتامين ها بوده كه براي تأمين سلامتي بدن بسيار مفيد و ضروري مي باشند. چون آهن خرما زياد است، با خوردن 15 گرم آن روزانه ميتوان رفع نيازمندي از جهت تأمين آهن بدن نمود و كم خوني يا عوارض ناشي از كمبود آهن را به اين وسيله برطرف كرد.
خرما را میتوان جایگزین قند، شکر و مربا کرد. یک عدد خرمای مرطوب 20 کالری و یک خرمای خشک 15 کالری دارد که با خوردن آن انرژی بدن تامین میشود. به خصوص خرمای ربی با توجه به دارابودن قند طبیعی از ارزش غذایی بالایی برخوردار بوده و جایگزین مناسبی برای قند است.
10 نکته طلایی در مورد خرما
• سعی کنید به جای قند و شکر از خرما برای نوشیدن چای استفاده کنید.
• در آشپزی و شیرینیپزی نیز به جای شکر میتوانید از خرما استفاده کنید.
• ورزشکاران به علت فعالیت زیاد، میتوانند از عصرانهای مقوی که با خرما باشد استفاده کنند.
• خرما برای کاهش چربیهای خون موثر است.
• با مصرف خرما میتوان احتمال ابتلا به پوسیدگی دندان را کاهش داد. عصاره خرما با جلوگیری از رشد میکروب عامل پوسیدگی دندان، احتمال ابتلا به این عارضه را کاهش میدهد.
• خرما دارای قند زیادی است. در واقع حدود70 درصد آن را کربوهیدرات تشکیل میدهد، 25 درصد قند آن ساکاروز و 50 درصد آن گلوکز است.
• فیبر موجود در خرما برای بهبود عملکرد سیستم گوارش و هضم و دفع مواد غذایی مفید است.
• کسانی که بیماری قند دارند باید کمتر از این میوه استفاده کنند.
• برای خواب راحت و با آرامش میتوانید قبل از خواب یک عدد خرما و یک لیوان شیر گرم میل کنید.
کمک به جلوگیری از سرطان سیستم گوارش، اشتها آور، بهبود دهنده عملکرد دستگاه گوارش، کمک به حفظ سلامت دستگاه عصبی، موثر در پیشگیری و درمان بیماری های همچون فقر آهن، کم خونی و چربی خون.
*برای اطلاع رسانی به دیگران لطفا شما نیز این پسُت را به اشراک بگذارید*